Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7

Ekskluziviteti James Bond nuk do të jetë plotësisht nën kontrollin e Amazon

Lëvizja e Amazon për të blerë studion e filmit dhe televizionit MGM ka siguruar material për kritikët e kompanisë me qendër në Seattle në kryeqytetin e vendit që ankohen se tashmë është shumë e madhe dhe e fuqishme, por ekspertët thanë se marrëveshja paraqet pak shqetësime mbi rregulloren e konkurrences në treg.

Njoftimi vjen vetëm një ditë pasi Prokurori i Përgjithshëm i Uashington DC ngriti një padi kundër Amazon.com, duke pretenduar se shitësi në internet ka shkelur ligjin e konkurrencës me strategji të padrejta të çmimeve.

Bashkimi prej 8.45 miliardë Dollarësh do të kombinonte shitësin më të madh online në botë me një studio filmi dhe televizioni që ka një të kaluar të rrëfyer por ka luftuar për të ecur me rivalët, përfshirë Disney. Gjigandi MGM, i cili zotëron ekskluzivitetin e James Bond dhe ka zhvilluar “The Handmaid’s Tale”, ka bërë gjithashtu filma klasikë si seritë “Rocky” dhe “Princess Bride”.

Megjithatë, sipas analistit të Variety Intelligence Platform, ekskluziviteti Bond nuk do të jetë plotësisht nën kontrollin e Amazon. Familja ende zotëron shumicën e të drejtave të shpërndarjes atje. Ata gjithashtu janë në bisedime se kush mund të luajë James Bond. 

Kështu që Amazon nuk do të ketë shumë fuqi në këtë drejtim, por ky është gjithashtu një rast shumë specifik dhe i veçantë kur bëhet fjalë për këtë bashkim. Të gjitha kompanitë e filmave janë duke rritur investimet në tregjet ndërkombëtare.

Share: