Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7

Shkruan, Bekim Brestovci:


Diaspora

Shteti i Kosovës gjer më sot, nuk arriti të krijoj marëdhenje të mjaftueshme me Diasporën.

Shteti i Kosovës nuk i krijoi Diasporës, mundësi ligjore të përfaqësimit të sajë në jetë publike dhe institucionale

LIGJI PËR DIASPORËN, duhet të jep mundesinë e krijimit të një KËSHILLI KOMBËTAR TË DIASPORËS, si një kupollë e të gjitha shoqatave nga Diaspora , këshill ky i cili ligjërisht do ketë të drejtën e përfaqësimit të interesave të Diasporës, në Republikën e Kosovës dhe do ishte organi më kompetent i krijimit të mardhënjeve, SHTET-DIASPORË.

Diaspora vazhdon ta dojë dhe të kontriboj për ATDHEUN e vet, por shteti duhet ta ndërtoj e ruaj marëdhënien institucionale me te.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *