Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7

Gjykata Kushtetuese me vendimin K0145/21 ka krijuar mini shtete brenda Republikës së Kosovës.

Me këtë vendim u është mundësuar komunave me shumicë serbe ta bëjnë shpopulllimin nga banorët shqiptar.

Fatkeqësisht kjo gjykatë ka nxjerrë vendime të ngashme edhe në të kaluarën ( Rastet e Sharrcemit, Manastirit të Deçanit etj) dhe kjo praktikë është duke vazhduar edhe sot.

Andaj, Vetingu duhet filluar urgjentisht, në të kundërtën pasojat do të jenë të pakthyeshme.

P.S. Me këtë vendim përfundimisht është konfirmuar vendimi i Kryetarit për rihapjen e shkollave si vendim në harmoni të plotë me dispozitat kushtetuese.

Share: