Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7

Bordi i Twitter ka rënë dakord për një ofertë prej 44 miliardë dollarësh nga miliarderi Elon Musk.

Musk, i cili bëri ofertën shokuese më pak se dy javë më parë, tha se Twitter kishte “potencial të jashtëzakonshëm” që ai do ta zhbllokonte.

Ai gjithashtu bëri thirrje për një sërë ndryshimesh nga lehtësimi i kufizimeve të përmbajtjes deri tek zhdukja e llogarive të rreme.

Kompania fillimisht kundërshtoi ofertën e Musk, por tani do t’u kërkojë aksionarëve të votojnë për të miratuar marrëveshjen.

Musk është njeriu më i pasur në botë, sipas revistës Forbes, me një vlerë neto prej 273.6 miliardë dollarësh, kryesisht për shkak të aksioneve të tij në prodhuesin e automjeteve elektrike Tesla, të cilin ai e drejton. Ai gjithashtu drejton firmën e hapësirës ajrore SpaceX.

“Fjala e lirë është themeli i një demokracie funksionale dhe Twitter është sheshi dixhital i qytetit ku debatohen çështjet jetike për të ardhmen e njerëzimit,” tha Musk në një deklaratë duke njoftuar marrëveshjen.

Share: