Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7

Autoriteti francez i shëndetësisë ka thënë se vaksina AstraZeneca Covid-19 duhet t’u jepet vetëm qytetarëve të moshës nën 65 vjeç. Ky vendim është marrë pasi kjo vaksinë në bazë të provave laboratorike nuk ka pasur efikasitet tek moshat e mëdha.

Po ashtu dhe rregullatori i BE-së për barnat për vaksinën Oxford-AstraZeneca ka deklaruar se nuk mund të përdoret tek të rriturit.  Edhe Gjermania e Austria tashmë kanë rekomanduar që kjo vaksinën të kufizohet deri nën moshën 65 vjeç.

Vaksina e AstraZeneca është pritur me padurim nga BE, pasi kompania nuk iu përmbajt kontratës duke vonuar dërgesat.

Komisioni Evropian kërcënoi dhe kompaninë që të dërgonin dozat e premtuara sa më parë, pasi situata e Covid në të gjithë unionin është alarmante dhe shifrat e infektimeve po rriten me shpejtësi.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.