Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7

Kryeministri i Malit të Zi, Zdravko Krivopaic, nga aeroporti dhe shkoi drejt e në Patriarkanën e Kishës Ortodokse Serbe.

Ai pritet të jetë mysafir në Asamblenë e Kishës Ortodokse Serbe.

Kryeministri i Malit të Zi, Zdravko Krivokapić, arriti në Beograd sonte në mënyrë që të përçonte dy mesazhe kryesore në emër të popullit të Malit të Zi, siç u tha nga kabineti i tij për Tanjug.

Kabineti i Krivokapic konfirmoi për Tanjug se ai erdhi për të përcjellë vullnetin e popullit të Malit të Zi që Peshkopi Joanikije i Budva-Niksic të zgjidhet Metropolitani i Malit të Zi-Primorje dhe që Marrëveshja Themelore midis Kishës Ortodokse Serbe dhe shtetit të Malit të Zi të nënshkruhet në tetor 30, dita e vdekjes së Metropolitit Amfilohije. .

Tema kryesore e bisedës me Patriarkun Serb Porfirin dhe peshkopët do të jetë Marrëveshja Themelore që Kisha Ortodokse Serbe duhet të nënshkruajë me shtetin e Malit të Zi dhe ka të bëjë me faltoret dhe manastiret.

Duhet të kujtojmë se për shkak të Ligjit të diskutueshëm mbi Lirinë e Fesë në Malin e Zi, liturgjitë u mbajtën në disa qytete vitin e kaluar dhe njerëzit protestuan për muaj me radhë duke kërkuar që ligji të ndryshonte.

Pas ndryshimit të qeverisë, ai ligj u ndryshua në përputhje me protestat që u shprehën së pari nga Kisha Ortodokse Serbe në Mal të Zi, si dhe besimtarët.

Share: