Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7

Udhëheqësit e BE-së kanë nxitur Rusinë që të respektojë detyrimet e saj sipas ligjit ndërkombëtar dhe të respektojnë një urdhër të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, i cili i tha Rusisë të tërhiqej nga Ukraina.

“Lufta e agresionit të Rusisë kundër Ukrainës shkel rëndë ligjin ndërkombëtar dhe po shkakton humbje masive jete dhe lëndime të civilëve”,thanë në një deklaratë të përbashkët liderët e 27 vendeve të BE-së.

Rusia po drejton sulme kundër popullatës civile dhe po synon objektet civile, duke përfshirë spitalet, objektet mjekësore, shkollat dhe strehat.Këto krime lufte duhet të ndalen menjëherë”,thanë ata.

Share: