Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7

Me 1 vit e 6 muaj me kusht është dënuar ish-kryetari i Komunës së Gjakovës Pal Lekaj.

Vendimi është marrë sot nga Gjykata Themelore e Gjakovës për keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Pos tij, Gani Rama është dënuar me 1 vjet me kusht, ndërkohë Ismet Isufi me 1 e 6 muaj me kusht, kurse Veli Hajdaraga është dënuar me 8 mijë euro gjobë.

Gjykata gjithashtu, Lekajt, Ramës e Isufit ua ka ndaluar ushtrimin e funksionit publik në afat prej dy vitesh.

Pal Lekaj akuzohet për keqpërdorim të pozitës zyrtare, për kohën sa ishte kryetar i komunës së Gjakovës.

Bashkë me të për keqpërdorim pozite akuzohen edhe Ismet Isufi dhe Gani Rama, ndërsa për mashtrim me subvencione dhe shmangie nga tatimi akuzohej Veli Hajdaraga.

Aktakuza ndaj Lekajt dhe të tjerëve ishte ngritur në vitin 2018.

Sipas aktakuzës, Pal Lekaj dhe Ismet Isufi, akuzohen se gjatë periudhës 2008-2014, duke vepruar në cilësinë e personave zyrtarë, i pari në cilësinë e kryetarit të Komunës së Gjakovës, ndërsa i dyti si drejtor i Drejtorisë për Bujqësi, kanë shpërndarë subvencione, përmes kompanisë “UNION-VL”, në kundërshtim me Ligjin për Menaxhimin e Financave Publike.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.