Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7

Ferit Idrizi, kandidat i PDK’së për kryetar të Vushtrrisë ka bërë të ditur se i ka dërguar Lëvizjes Vetëvendosje ftesë zyrtarë për koalicion në këtë komunë, raporton RTV Albania.

I ftuar në emisionin Frontal në T7 me Arsim Lanin, ai ka thënë se kanë kërkuar koalicion me Lëvizjen Vetëvendosje për shkak të votave që ky subjekt ka arritur të siguroj në këto zgjedhje.

“Unë i kam bërë ftesë subjekteve politike, madje shumë shpejtë do të shihni që edhe ato subjekte politike që e kanë mbështetur zotin Tahiri do të kthehen në mbështetjen time si kandidat dhe tash po presim edhe përgjigjet e tyre. Ne jemi të hapur për të gjitha partitë politike dhe grupet e interesit por veçanërisht i kemi bërë ftesë Lëvizjes Vetëvendosje, një ftesë zyrtare që të kemi një koalicion me Lëvizjen Vetëvendosje për shkak të fuqisë së votës që e ka në këto zgjedhje, numrit të ulësve që i ka fituar në asamble komunale si dhe për shkak se ata krijuan një përvojë në qeverisjen në mandatin e kaluar edhe pse nuk shkoi kjo deri në fund pasi që zoti Tahiri i largoi nga koalicioni me disa justifikime që i ka paraqitur”, ka deklaruar ai.

Idrizi ka thënë se ende nuk kanë marrë përgjigje nga Vetëvendosje derisa ka treguar edhe çfarë ka shkruajtur në kërkesën që i ka dërguar këtij subjekti për koalicion.

“Jemi në pritje të përgjigjes së Lëvizjes Vetëvendosje dhe e imja është që të jem i hapur shumë dhe ju kam bërë ofertë zyrtare. Në bazë të asaj që unë kam mandat unë personalisht e kam hartuar kërkesën, e kam nënshkruar vetë dhe personalisht e kam dërguar në selinë e Lëvizjes Vetëvendosje në degën në Vushtrri. Unë e kam vlerësuar lartë punën dhe angazhimin e tyre, kam vlerësuar lartë edhe fuqinë e votës që e kanë fituar në këto zgjedhje dhe kam vlerësuar rëndësinë e jashtëzakonshme që të ju dalim përball kërkesave të qytetarëve ashtu si kam premtuar edhe unë edhe përfaqësuesi i Lëvizjes Vetëvendosje”, ka shtuar ai.

Share: