Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7

Blerim Sallahu, përfaqësuesi ligjor i Lëvizjes Vetëvendosje ka dorëzuar para pak minutave në Gjykatën Supreme ankesën kundër vendimit të Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa në lidhje me moscertifikiim e pesë kandidatëve për deputetë nga Lëvizja Vetëvendosje.

Sallahu ka dhënë detaje para mediave rreth kësaj ankese duke e quajtur vendimin e PZAP-së vendim pa bazë kushtetuese.

“Sot Lëvizja Vetëvendosje ka dorëzuar ankesë në Gjykatën Supreme kundër vendimit të PZAP-së në lidhje me çertifikimin e pesë kandidatëve për deputet. Ne kemi kundërshtuar vendimin e PZAP-së në lidhje me atë që një normë ligjore e vë si kriter kushtetues pra PZAP deklaron pa asnjë bazë kushtetuese që neni 29, paragrafi 1, pika Q, është normë kushtetuese”, ka thënë Sallahu.

Ai tutje ka thënë se amendamentet kushtetuese bëhen në Kuvendin e Kosovës dhe pas PZAP-së as Gjykata Kushtetuese nuk mund të vë si normë kushtetuese një kriter ligjor për shkak se amandametimi bëhet vetëm prej kuvendit.

“Mbi bazën e kësaj ne kemi kundërshtuar një gjë të tillë. E dyta pretendim i joni është në lidhje me atë se PZAP në kundërshtim me doktrinat juridike ka cilësuar se lek specialist është ligji i zgjedhjeve, në kemi theksuar se kodi penal, neni 440, paragrafi 4 thekson qartë se dispozitat e kodit penal lidhur me veprat dhe ndëshkimet i mbivendosen çdo ligji dhe çdo akti nënligjor”, ka thënë Sallahu.

Sipas tij, në bazën e kësaj janë shqiptuar dënime alternative për kandidatët e LVV-së, dhe kjo nuk paraqet asnjë pasojë juridike, duke shpresuar se deputetet do të çertifikohen nga Gjykata Supreme, duke shpresuar poashtu në profesionalizmin që ka Gjykata Supreme.

Sallahu ka thënë se Lëvizja Vetëvendosje ka prova dhe argumente ligjore të bollshme për të argumentuar qartë dhe për të nxjerr vendim në favor të lëvizjes vetëvendosje.

“Gjykata supreme do të merr vendim në favor të Lëvizjes Vetëvendosje pasi që ka argumente të qëndrueshme për të rrëzuar një vendim antikushtetues. Nëse ndodhë e kundërta jemi në dy rrafshe, në rrafshin politik ku organet e LVV-së do të vendosin më tutje dhe patjetër se do ti drejtohemi edhe Gjykatës Kushtetuese për pezullimin e një vendimi të tillë”, u shpreh Sallahu.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.