Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7


Ora e fundit, softueri i së cilës është zhvilluar nga gjiganti jugkorean në bashkëpunim me Google, përmban në vete një procesor të fuqishëm që, përveç efikasitetit më të mirë të energjisë, gjoja ka performancë shumë më të mirë.

Samsung e ka bërë publik edh zyrtarisht Exynos W920, procesorin më të fundit të krijuar për orë të mençura dhe pajisje të tjera të veshshme. Kompania thotë se është çipi i parë në botë që vishet me 5 nanometra, që rezulton në përmirësimin e performancës dhe efikasitetit.

Exynos 920 ka dy bërthama Cortex-A55 dhe një procesor grafik Mali-G68 (për krahasim, Snapdragon 88 i Qualcomm ka katër bërthama Cortex-A55 të përdorura për detyra me fuqi të ulët). Samsung premton 20 për qind performancë më të mirë dhe dhjetë herë grafikë më të mirë se çipi i mëparshëm. Ë920 gjithashtu ka një procesor Cortex-M55 të dedikuar për ekranin gjithmonë të ndezur.

Faqja amerikane për teknologji Verge, gjithashtu vëren se klientët nuk do të duhet të presin shumë gjatë ardhjen e një çipi të ri. Samsung ka thënë në mënyrë eksplicite se Exynos W920 ‘mbështet një platformë portative të unifikuar të zhvilluar nga kompania në bashkëpunim me Google, e cila do të përdoret për herë të parë në modelin e ardhshëm të Galaxy Watch.’

Modeli në fjalë është, ashtu siç mund të pritej, pothuajse tërësisht i famshmi Galaxy Watch 4 që do të lansohet gjatë evenimentit Unpacked të Samsung. Siç e përmend Samsung, kjo kompani po bashkëpunon me Google në një orë të re inteligjente që kombinon Tizen dhe Wear OS.

Share: