Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7

Ambasadorja e SHBA në Tiranë, Yuri Kim, ka reaguar pas vendimit të Presidentit, Joe Biden, për vendimin e këtij të fundit për shpallje të luftës së korrupsionit si prioritet kombëtar.

Në një postim në mediat sociale, Kim shkruan se qeveria amerikane do të kërkojë llogari individëve të korruptuar dhe organizatave kombëtare.

Presidenti Biden vendosi sot zyrtarisht luftimin e korrupsionit si një interes thelbësor i sigurisë kombëtare të SHBA. Prandaj, qeveria e SHBA-së do të ndërmarrë më shumë hapa për të kërkuar llogari ndaj individëve të korruptuar, organizatave kriminale transnacionale dhe të tjerëve.

Hapat do të përfshijnë forcimin dhe ndërtimin e sanksioneve anti-korrupsion të synuara; forcimi i veprimit të zbatimit të ligjit; dhe rritjen e mbështetjes për shoqërinë civile, mediat, organet shtetërore dhe lokale, partnerët ndërkombëtarë dhe aktorët e tjerë të mbikëqyrjes dhe llogaridhënies”, shkruan Kim.

Share: