Informacionet e Kontaktit

Prishtinë, Kosovë

Jemi aktiv 24/7

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç, pas takimit me patriarkun dhe peshkopët e Kishës Ortodokse Serbe, ka deklaruar se tashmë është njoftuar edhe zyrtarisht se Greqia do të ngrejë në një nivel më lartë raportet me Kosovën.

Sipas tij ky nivel raporti mes Prishtinës dhe Athinës zyrtare, mund të pasojë edhe me njohje të shteteve.

”Të premten zyrtarisht jemi njoftuar se do t’i avancojnë raportet e tyre me Prishtinën, në nivel të drejtorëve politikë, që është niveli më i lartë i mundshëm deri në nivelin e ministrit”, ka sqaruar Vuçiç.

Presidenti Vuçiç ka thënë se do ta lusë Greqinë që kjo mos të ndodhë, sepse hapi i ardhshëm është njohja e pavarësisë.

Sipas tij, ky është problem, sepse me këtë tregohet se Europa do të unifikohej sa kundër interesave të Serbisë kur bëhet fjalë për çështjen e Kosovës.

Siç shkruan radiokontaktplus, ai vuri në dukje se ekziston një rrezik shtesë që vendet e tjera të bëhen presion për të bërë të njëjtën gjë.

Pastaj, thotë ai, do të arriheshin marrëveshje bilaterale, ku një vend i tretë do të përfaqësonte Kosovën në organizatat ndërkombëtare, dhe kështu të bëhej pjesë e NATO-s.

“Situata është shumë e vështirë për ne. Ne e ftuam ambasadorin grek për një bisedë, por nuk morëm asnjë masë, sepse kemi besim në miqësi dhe shpresojmë që ajo të mos shkojë me masa dhe afrime të mëtejshme,” theksoi Vuçiç.

I pyetur nëse ai ka marrë garanci se Greqia nuk do ta njohë Kosovën, ai tha se ai ka marrë garanci të tilla çdo ditë, por që faktet tregojnë se ato po e rrisin nivelin e marrëdhënieve të tyre, siç thonë ata me Kosovën.

Ai gjithashtu tha se nuk ka të bëjë vetëm me një vend, sepse presioni mbi vendet e tjera që nuk i njohën të ashtuquajturat Kosova.

Share: